diumenge, 28 de setembre del 2014

EL METRO DE BARCELONA ADMETRÀ GOSSOS A PARTIR DEL SETEMBRE DE 2014

ACCÉS DE GOSSOS AL METRO

Quins gossos poden accedir al metro?

Actualment poden accedir-hi sense limitacions els gossos pigall, els d’assistència (identificats amb una xapa i capa blava), els que acompanyen els empleats de seguretat i els que es transporten en cistelles rígides que cobreixen tot l’animal.
A partir de l’1 d’octubre, a més, estaran autoritzats a accedir al metro, amb determinades condicions, els gossos identificats electrònicament amb un xip i inscrits al registre censal municipal.

En quines franges horàries podré accedir amb un gos al metro?

  • Els dies feiners entre l’11 de setembre i el 24 de juny, els gossos no podran accedir al metro entre les 7.00 i les 9.30 h ni entre les 17.00 i les 19.00 hores.
  • Els caps de setmana i festius, hi podran accedir sense limitació horària.
  • Entre el 24 de juny i l’11 de setembre, hi podran accedir sense limitació horària.

Quins altres requisits de transport hauré de respectar per accedir amb un gos al metro?

  • S’admetrà només un gos per persona.
  • Els menors de 16 anys no podran portar gossos considerats potencialment perillosos segons la normativa vigent. Les persones que els portin hauran de dur la llicència i la certificació acreditativa d’inscripció del gos al registre municipal.
  • Des del mateix accés del metro fins a la sortida al carrer, els gossos hauran de portar morrió i hauran d'anar subjectats en tot moment amb una corretja no extensible i a una distància inferior a 50 cm de les persones que els duguin.

Quan dugui un gos, podré utilitzar els ascensors del metro?

Sí, els gossos podran utilitzar els ascensors i les escales de pedra. Per la seva seguretat, no es permetrà que utilitzin les escales mecàniques.

El meu gos podrà ocupar seient?

No, els gossos no podran ocupar seient al metro de Barcelona.

Si el meu gos causés danys o perjudicis, qui en seria el responsable?

La persona responsable de l’actitud de l’animal serà la persona que el dugui. Per tant, haurà de vigilar que no es produeixi cap situació de perill o de molèstia a la resta d’usuaris. També haurà d’evitar obstruir els passatges o les portes tant a les dependències (ascensors, combois, etc.) com als trens.
La persona que porti el gos serà la responsable dels danys o els perjudicis que el gos pugui ocasionar tant als usuaris com a l’empresa. La persona propietària del gos en serà responsable subsidiària.

Hi haurà alguna altra limitació a l'accés de gossos al metro?

En moments de gran aglomeració de persones i quan la seguretat dels usuaris i dels mateixos animals ho requereixi, l’empresa podrà limitar l’admissió dels gossos.

Què passa si s'incompleixen les condicions establertes per a l'accés de gossos al metro?

Si no es respecten les condicions establertes per a l’accés de gossos al metro, la persona que el porti comet, segons les circumstàncies, una infracció greu o lleu (de conformitat amb els articles 64.s) o 65.p) de la Llei 4/2006, de 31 de març, ferroviària Obre la pàgina en una finestra nova. Aquesta infracció pot donar lloc a la imposició d’una multa. Consulta la informació sobre les infraccions.

Fuente:
Transports Metropolitans de Barcelona